Voor jongeren

Als je tussen de 12 en de 18 bent, zit je in een heftige periode van je leven. Gevoelens van somberheid, onzekerheid en geïrriteerdheid komen dan veel voor. Ook kan je vaker problemen thuis, op school of met leeftijdsgenoten hebben. Soms lossen die problemen zich vanzelf weer op. Wanneer dit niet zo is  kunnen gesprekken met vrienden of familie je vaak helpen om je problemen op te lossen. Soms durf je dat niet of heb je dat al geprobeerd en heeft het niet geholpen. Dan kan een psycholoog of orthopedagoog je helpen. Dit kan op allerlei manieren. Vaak praten we, maar we kunnen ook oefeningen doen, gaan tekenen, voetballen etc. Met elkaar kijken we wat bij jou past en wat jou het beste helpt.

Twijfel je of we jou kunnen helpen? We hebben een aantal redenen op een rijtje gezet waarvoor jongeren vaak bij ons komen: 

  • Help mij om beter om te gaan met mijn sombere gevoelens.
  • Ik krijg mijn huiswerk niet op tijd af omdat ik me slecht kan concentreren. 
  • Ik heb het gevoel alsof ik niks waard ben.
  • Ik ben bang om voor schut te staan op school en bij mijn sport. 
  • Ik raak snel in paniek omdat ik het overzicht kwijt raak 

We vinden het belangrijk dat het voor jou veilig en prettig voelt om te komen en dat je weet dat wat je vertelt in vertrouwen wordt behandeld. Vanaf 16 jaar kan je jezelf aanmelden, bij voorkeur in overleg met de huisarts. Ben je nog geen 16 jaar? Dan mag je jezelf ook aanmelden, maar moeten je ouders hier wel toestemming voor geven.